Nyheder

Til kyst kick off-møde i Roskilde

Arnager Bådehavn til kyst kick off-møde med Nordea-fonden

Nordea-fonden har inviteret alle projekter, der har modtaget støtte fra Kysten er klar-kampagnen til kyst kick off-møder, og det første fandt sted på Vikingeskibsmuseet i Roskilde tirsdag eftermiddag. (20/11)

Arnager Bådehavn, som har fået en million fra fonden, deltog i mødet, hvor direktøren for Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen, fortalte deltagerne, at det er en fornøjelse at mærke deres engagement i projekterne. Hos Nordea-fonden glæder de sig at følge dem og de mange gode liv langs kysterne i de kommende år.

Kick off mødet var en blanding af relevant information om bl.a. økonomi, opfølgning og kommunikation og ikke mindst muligheden for at møde mange andre engagerede mennesker, der også har modtaget støtte fra puljen. I alt var der tre projekter med fra Bornholm, Arnager Bådehavn, Svaneke Badeklub og Bornholms Regionskommune.

Som afslutning blev mødet kronet med uddeling af checks og fotografering af alle deltagerne. #nordea-fonden

Arnager Bådehavn henter en million hos Nordea-fonden. @nordea-fonden

Fra venstre:Formand for Arnager Bådehavn, Anders Schou Jensen, Frivillig fundraiser, Kirsten Juni, Direktør for Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen. @nordea-fonden


Nu er vi i gang

Pressemeddelelse, klik her

Tirsdag den 16. oktober 2018

18.10.15 Første pæle 2 Broen i Arnager – nu er vi i gang
Mandag den 15. oktober gik startskuddet til Arnagers nye bro. Det kunne høres over det meste af
fiskerlejet, da det ikke går stille af, når der bankes pæle i. De første to pæle blev banket i, så der kan laves en belastningsprøve på pælene og dermed en viden om, hvor meget styrke, der kommer i den nye bro. Det er en omfattende proces, som vil tage det meste af denne uge.Pionerer indenfor brobyggeriAnders Schou Jensen, formand for Arnager Bådehavn, er spændt på resultaterne og han fortæller,
at det ikke er prøvet før:
”Vi er pionerer inden for området og må derfor arbejde os forsigtigt frem med største mulig
sikkerhedsmargen. Når vi så har analyseret de tal, der kommer ud af belastningsprøven, vil vi
begynde at bygge på den nye bro, hvor vi forventer at starte med tre fag for at få styr på selve
processen på bedste og billigste måde.”

Arnager i gang med det længe ventede brobyggeri, men det er først efter belastningsprøven, at
selve brobygningen kan startes.

Broen lukkes
Det kan oplyses, at broen lukkes i denne uge så man ikke kan komme ud på havnen i en periode,
og når man går en tur i området, kan man se både på land, så havnen er stort set ryddet for både.


En hel million fra Nordea-fonden

Pressemeddelelse, klik her

bro 18.09.24 I april sendte vi en ansøgning til Nordea-fondens kystpulje,  Kysten er klar, og denne gang var der gevinst.

Formand for Arnager Bådehavn, Anders Schou Jensen, glæder sig især over, at broen nu har en reel mulighed for at blive fornyet helt ud til den gamle ø-havn og siger:

”Med støtten fra Nordea er vi nu næsten i mål med finansieringen af en ny bro til erstatning for den smukke træbro fra 1884. I stedet for som først forventet at udskifte 14 af 25 brofag med de donationer, vi har tilsagn om, vil vi nu forsøge at komme igennem med hele broen på en gang. ”

Nordea-fonden uddeler med kystpuljen 2018 50 mio. kr. til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster, og vi er både stolte og glade for at være blandt den, der har fået tilsagn- og det endda på en million kroner.

@nordeafonden, @merearnager

NordeaFonden_Logo_Payoff_Black_RGB (2) 35 pct

 


Mellem Os i sommerlandet, TV2 Bornholm den 10. juli 2018

TV2 Bornholm har været på besøg i Arnager og produceret en fin lille film om vores fiskerleje. Kig med – du møder bådehavnens formand, Anders Schou Jensen, chefarkæolog Finn Ole Nielsen, røgeriejer Karin Hounsgaard, naturvejleder Kennth Nielsen og husejer Louise Kiel. Stor tak til Louise Engstrøm og Luca Majgaard – flot indslag 🙂

Klik her: http://play.tv2bornholm.dk/?area=specifikTV&serienavn=Mellem+os&id=748658#748658

Pressemeddelelse den 26. marts 2018

50.000 til broen i Arnager fra Hartmann Fonden.

Arnager Bådehavn er kommet et skridt nærmere restfinansieringen af en ny bro i Arnager med en bevilling på 50.000 kroner fra Brødrene Hartmanns Fond.

Arnager har nu tilsagn på i alt 1.902.460 kroner, og Bådehavnens formand, Anders Schou Jensen, er i samarbejde med Steenbergs Tegnestue i gang med at lave statiske beregninger og udbudsmateriale.

”Vi satser på at komme i gang med den første del af broen i september måned i år”, siger Anders Schous Jensen, ”og vi håber, at dette bidrag fra en ikke lokal fond kan få andre fonde til at følge efter, så vi når op på de 3 millioner, som er den samlede pris for en ny bro.

Yderligere oplysninger gives gerne hos Anders Schou Jensen, formand for Arnager Bådehavn: 2041 2560.


Nytår 2017

Arnager Bådehavn ønsker alle et godt nytår med en god nyhed:

Arnager ser frem til en ny bro i 2018

På kommunalbestyrelsens sidste møde i denne valgperiode fik Arnager Bådehavn grønt lys til at gå i gang de første 100 m af en ny bro i Arnager. En anlægsbevilling på 650.000 plus moms til sikringsarbejder blev endeligt vedtaget, og desuden vedtog man, at Center for Teknik og Miljø kan lægge 1,3 mio. ud for Arnager Bådehavn, indtil man kan hente fondspenge og momsrefusion hjem efter færdiggørelse af de første 100 m bro.

Læs mere om Arnagers udviklingsplaner her

Se TV2  omtale af den endelige bevilling

22. september 2017

På kommunalbestyrelsens budgetmøde den 21. september kom broen i Arnager på budgettet for 2018 med en bevilling på 650.000 kroner plus moms. Vi siger tak til kommunalbetstyrelsen for denne gestus og lover at arbejde stenhårdt på at finde den sidste million, der nu mangler.

Fra TV2 Bornholms omtale den 21. september

13. maj 2017

Arnager er årets succes

Bornholms Tidendes læsere har valgt Arnager som årets succes blandt 12 kandidater, som alle havde været månedens succes i. Kampagnen har været et samarbejde mellem Bornholms Tidende og Danske Bank, og med æren fulgte en præmie på 10.000 kroner. Vi er både stolte og taknemmelige i Arnager over at blive Årets Succes, og pengene er nu indsat på vores indsamlingskonto.

Forsiden af Tidende

Arnager som Årets succes på forsiden af Bornholms Tidende

Fra v Søren Christensen,Kirsten Juni,Anders Schou Jensen,Kim Håkansson.

Fra v, Søren Christensen, Kirsten Juni, Anders Schou Jensen ogKim Håkansson.

 


Desværre fik vi et afslag fra Underværker, Realadanias Kampagne. Se formand for Arnager Bådehavn, Anders Schou Jensen om afslaget på TV2 Bornholm og hør journalisten fortælle om broen, der svajer mere end en sømand på landlov.

 


Vi fik fin omtale på P4 og på TV2 Bornholm på crowdfundingens sidste dag. Klik for at se TV-indslag eller hør Judith Lund fortælle, hvorfor man skal støtte en ny bro.

Opslag på Facebook

Brev til virksomheder den 12. januar 2017

Opfordring til virksomheder til at støtte en ny bro i Arnager: Brev til firmaer

 


Opslag på Facebook om Crowdfunding

Pressemeddelelse den 9, december 2016

Arnager forsøger sig med crowdfunding: Om crowdfunding


Opslag på Facebook

Pressemeddelelse den 26. november 2016

Arnager efterlyser 200 “Støt projektet”: mere-arnager-pressemeddelelse-undervaerker